Lav 1 dl espresso eller stærk kaffe og lad det afkøle
Pisk en luftig æggesnaps af 4 æggeblommer og halvdelen af sukkeret
Hæld eventuel væde af mascarponeosten. Tilsæt den og vaniljekorn til æggesnapsen. Pisk indtil cremen er luftig, og sæt den herefter på køl.
Pisk de 4 æggehvider med den anden halvdel af sukkeret. Pisk indtil der dannes små toppe og skålen kan vendes på hovedet uden at blandingen glider ud.
Nu skal de piskede æggehvide røres forsigtigt ind i mascarponecremen. Tilsæt det lidt efter lidt, og rør forsigtigt så luften ikke går ud af cremen. Må ikke piskes.
Kom et ganske tyndt lag mascarponecreme i bunden af din serveringsskål på ca. 20×25 cm.
Dyp bunden af savoiardi småkagerne i espressoen/kaffen. Kun et hurtigt dyp, og læg dem i ovenpå mascarponecremen.
Kom herefter halvdelen af mascarponecremen på. Læg et ny lag med dyppede savoiardi småkager. Og slut af med resten af mascarponecremen.
Sæt din tiramisù i kølekabet. Her skal den helst stå minimum 4-6 timer inden servering, og gerne natten over.
Inden servering drysses kakaoen på. Jeg plejer at sigte den igennem en køkkensi, det giver et jævnt lag.