
Syltede rødløg – nemt og hurtigt
En af mine helt store tilbehørs-favoritter er syltede rødløg. De flotte, sprøde og smagfulde syltede løg er for mig ikke til at tænke ud af den perfekte burger. Jeg må have syltede rødløg i min burger, uanset om det er en klassisk burger eller vegetarburger.
Det er dog ikke kun i burgeren, at syltede rødløg smager godt. De er også perfekte i en sandwich, på hotdogs, i salater eller på ostebordet. Har du andre retter, hvor du serverer hjemmelavet agurkesalat, så kan du overveje at skifte agurkesalaten ud med de mere farverige syltede rødløg. Eller servere begge dele.
Med denne nemme opskrift er let at lave hjemmelavede syltede rødløg. Der er forskel på hvilken balance mellem syrlighed og sødme folk foretrækker, men den klassiske sylteblanding er 1-1-1. Det vil sige lige meget lagereddike, vand og sukker. De som gerne vil have lidt mere syrlige syltede rødløg skærer bare lidt ned på sukkeret. Men med 1-1-1 blandingen har de også en dejlig syrlig smag.
De syltede rødløg er klar til at blive nydt nogle timer efter de er tilberedt, men de er bedst dagen efter. Det er vigtigt at opbevare de syltede rødløg på køl, hvor de kan holde sig et par uger. Skylles glasset med Atamon inden brug, så er øges holdbarheden til mindst 3-4 uger. De kan dog miste noget af farven.

Syltede rødløg
Ingredienser
- 4 stk mellemstore rødløg
- 1,5 dl klar lagereddike
- 1,5 dl vand
- 150 gram sukker 100 gram for ekstra syrlighed
- 10-15 stk hele peberkorn
- 2 tsk Atamon + 1 dl. varmt vand Til eventuel skylning af glas
Sådan gør du
- Skær rødløgene ud i ringe og læg dem i et skoldet sylteglas.
- Kog vand, lagereddike, sukker og peberkorn op til sukkeret er smeltet.
- Lad lagen køle et par minutter og hæld den over løgene.
- Luk glasset, vend det op og ned et par gange, og stil det på køl.