
En smoothie med jordbær og banan er noget af det mest lækre og forfriskende på en varm sommerdag, men denne opskrift på hjemmelavet jordbær og banan smoothie kan naturligvis nydes hele året rundt. Den passer f.eks. også fint til en god brunch eller til en børnefødselsdag – et sikkert hit uanset anledningen.
Jordbærerne giver en sprudlende friskhed, mens den modne banan har sødmen, og giver en dejlig cremet konsistens. Jo mere moden bananen er, jo mere sødme giver den.
Min opskrift på smoothie med jordbær og banan giver to store glas smoothie:
- 250 g jordbær (friske eller frosne)
- 1 moden banan
- 3 dl mælk (gerne sødmælk, ellers den du har)
- 1 tsk vaniljesukker
Hvis du gerne vil have en lidt sødere smoothie, så tilsæt 1-2 teskeer med rørsukker eller honning.
Bemærk at Fødevarestyrelsen anbefaler, at frossen frugt til smoothies skal have et opkog på mindst et minut for at fjerne eventuelle bakterier på bærrenes overflade. Læs mere på Fødevarestyrelsens website.
Fremgangsmåde
De frosne bær koges i minimum et minut. Medmindre du laver smoothien helt impulsivt, så kan det med fordel gøres på forhånd, så de opkogte bær kan nå at afkøle i køleskabet.
Herefter blendes alle ingredienserne i 1-2 minutter afhængig af blenderen. Både almindelige blendere og de mere specialiserede smoothie blendere kan bruges. Har du ikke en stående blender, så kan en stavblender også klare jobbet, især hvis bananen er godt moden.
Hæld de lækre jordbær- og banansmoothies op i to høje glas og server med sugerør.
Tips til smoothie
- Du kan naturligvis prøve dig frem med andre frugter. For eksempel tilsætte kiwi, eller bruge hindbær i stedet for jordbær. Hvis du bruger dine yndlingsfrugter kan det næsten ikke gå galt.
- Hvis du en dag har modne bananer liggende, som du ikke får spist, så skær dem i skiver og frys dem ned. Så er de lige klar til næste gang du skal lave smoothie – og du undgår madspild. Helt perfekt.