Desserter

Klassiske pandekager

Opskrift på klassiske pandekager

Hvis der er noget som hele familien kan samles om, så er det pandekager. Jeg tror ikke, at jeg kender nogen som ikke elsker pandekager, og de her pandekager er så nemme at lave, at børnene sagtens også kan være med – eller måske lave dem helt selv.

Fyldet er helt op til den enkelte. Nogen foretrækker de klassiske pandekager med sukker, mens andre hellere vil have yndlingsmarmeladen. Skal det være lidt mere luksus end det, så er min favorit pandekager med en god vaniljeis. Som tilbehør er friske jordbær og/eller lidt chokoladesauce helt fantastisk.

Vidste du, at pandekagen har sin helt egen dag? Pandekagedagen er første tirsdag efter Påske, og det stammer fra dengang fasten startede efter Påske. Så var det tid til at få ryddet ud i bl.a. mel, sukker, æg og mælk, og derfor hed dagen dengang hvide tirsdag. Senere blev det til pandekagedagen – det lyder da også meget bedre!


Min opskrift på de bedste pandekager:

  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 125 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde
Pisk ingredienserne sammen i en tilpas stor skål, brug gerne en håndmikser for at undgå klumper. Hvis du vil være sikker på at undgå klumper kan du også sigte melet i dejen som det sidste.

Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i køleskabet i 20-30 minutter inden du steger pandekagerne. For hver pandekage tilsættes lidt smør til panden, og de færdige pandekager placeres oven på hinanden og dækkes til. Du må ikke fortvivle, hvis den første pandekage mislykkedes. Det sker, hvis panden ikke er blevet helt varm.

Tips til pandekagerne
Har du pandekagedej tilovers, så kan den holde sig til dagen efter i køleskabet. Husk at dække den til, og røre i den inden stegningen. De færdige pandekager kan godt fryses, men de er altså bedst, når de er nylavede.

I samme kategori

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere