
Bruschetta opskrift
Bruschetta er en velsmagende italiensk klassiker, der er perfekt som snack, forret eller på tapasbordet sammen med andre småretter. Få den bedste opskrift her.
Du kan tilberede bruschetta på mange forskellige måder, men den klassiske er med tomat, hvidløg, olivenolie og basilikum. Bunden kan være forskellige slags brød, men jeg bruger altid et ciabatta flute, så jeg er så tæt på det italienske køkken som muligt.
Denne simple, men gode opskrift på bruschetta vil bringe lykke hos dine gæster. Det vil smagfulde råvarer også. Et godt ciabatta flute, en god ekstra olivenolie og tomater med masser af smag, for eksempel San Marzano eller blommetomater. Så har du alle muligheder for at høste masser af ros fra familien, vennerne eller hvem du nu forkæler med denne lækre ret.
Denne opskrift er tænkt som en forret til 4 personer, to styk bruschetta pr. person.
Tip: En anden ret der er perfekt til sommerhygge er hjemmelavet koldskål.
God opskrift på bruschetta
-
- 1 ciabatta flute, 8 skiver
- 250 g tomater
- 1 fed hvidløg
- 1-2 spsk god olivenolie
- 1 lille håndfuld basilikumblade
- Salt og peber
Sådan gør du
-
- Læg skiver af ciabattabrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med lidt olivenolie.
- Rist brødskiverne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 8-10 minutter til de er gyldne og sprøde.
- Gnid brødskiverne med et halvt fed hvidløg.
- Fjern kernerne fra tomaterne, og skær det faste tomatkød i små stykker. Vend det sammen med groft hakket basilikum. Smag til med salt og peber.
- Fordel tomatblandingen på brødskiverne.
- Pynt med et blad basilikum på toppen og server.
Tips til bruschetta
Hvis du vil lave nogle varianter af denne opskrift, så er den næsten kun fantasien der sætter grænser. Har du idéer, så prøv dem af. Her er tre forslag, så der er god variation, hvis du vil servere bruschetta på buffetbordet:
- Serano- eller parmaskinke ovenpå tomatblandingen
- Guacamole under tomatblandingen
- Stegte champignoner eller svampe ovenpå tomatblandingen