Snacks m.m.

Hjemmelavet jordbærmarmelade

Opskrift på den bedste jordbærmarmelade

På en tur i det lokale supermarked blev min opmærksomhed hurtigt rettet mod en masse dejlige danske jordbær. Bærrene var tydeligvis helt friskplukkede og kostede kun 12 kroner for 350 gram – det er billigt!

Der er noget specielt med friske danske jordbær. De smager bare bedre, og kan bruges på så mange måder, både nu og senere. Om aftenen fik vi jordbær med fløde (og mælk), nogle af bærrene blev lagt i fryseren til lækre smoothies, og så fik jeg med det samme lyst til at lave min elskede jordbærmarmelade.

Min hjemmelavede jordbærmarmelade er hurtig at lave, og så smager den helt utroligt godt. Du bliver med garanti populær blandt venner og familie, hvis du serverer hjemmebagte boller med denne cremede og velsmagende jordbærmarmelade med et strejf af vanilje.


Min opskrift på den bedste hjemmelavede jordbærmarmelade:

  • 500 g friske jordbær
  • 300 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver (kan udelades)
  • 5 g geleringspulver* (se præcis dosering på posen)

* Som geleringsmiddel bruger jeg enten ‘Dr. Oetker Geleringspulver til Marmelade’ eller ‘Tørsleffs Rød Melatin’. På begge produkter står anbefalet dosering.


Fremgangsmåde:
Skyl jordbærrene, nip toppen af og skær dem i 2-3 stykker. Kom jordbærrene i en tilpas stor gryde sammen med sukker, vaniljepulver og geleringspulver. Bring ingredienserne i kog, og kog marmeladen videre ved middel varme i 5-6 minutter. Rør regelmæssigt rundt mens sukkeret smelter og jordbærmarmeladen tykner.

Her i huset kan vi bedst lide en cremet jordbærmarmelade uden frygtstykker, så lige til sidst blender jeg marmeladen med en stavblender. Det kan undlades, hvis man gerne vil have frugtstykker i marmeladen.

Skyl dine marmeladeglas med kogende vand. Jeg kommer også altid lidt Atamon i hvert glas, skruer låget på, og ryster Atamonen rundt i glasset. Resten af Atamonen hældes ud, inden den færdige marmelade hældes på glassene. Lad marmeladen køle lidt af inden du skruer låg på.

Når temperaturen er faldet, sættes marmeladeglassene i køleskabet, hvor de kan holde sig i op til 2 måneder. Så snart et glas marmelade tages i brug falder holdbarheden.

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere