Desserter

Chokolademousse – luftig, cremet og smagfuld

Chokolademousse er en klassisk dessert, som stammer fra det franske køkken (mousse au chocolat). I Frankrig kan den spores helt tilbage til 1700-tallet, og er dermed en af de ældre desserter i det søde køkken.

Chokolademousse kan laves på mange måder, men et grundlæggende valg er om man vil bruge æggehvider eller fløde. Eller begge dele. I denne opskrift bruger jeg begge dele, hvilket giver en lækker, cremet og luftig chokolademousse. Det er den bedste opskrift på chokolademousse, som jeg har prøvet.

Denne lækre dessert har udover sin smag, to andre fordele. Den er let at lave, og så kan den endda tilberedes i god tid inden gæsterne kommer. Den skal som minimum være færdig to timer før, men kan også nemt stå fra dagen før.


Opskrift på chokolademousse (6-8 pers.)  

  • 150 g mørk chokolade, 50-60%
  • 2,5 dl piskefløde
  • 25 g sukker (til æggeblommer)
  • 1 spsk sukker (til æggehvider)
  • 3 æggeblommer*
  • 3 æggehvider*
  • Hindbær til pynt, 50-100 g

* Hvis du ønsker at bruge pasteuriserede æggeblommer og æggehvider, så er der ofte to i hvert bæger. Så bruger du blot to bægre af hver. Det går ikke udover smag og konsistens.

Chokolademousse

Fremgangsmåde chokolademousse

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over et vandbad. Lad chokoladen køle lidt af.
  2. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk æggesnaps.
  3. Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen, mens du pisker. Pisk det godt sammen.
  4. Pisk fløden i en skål, og pisk æggehviderne sammen med 1 spsk sukker i en anden skål.
  5. Rør eller pisk nu chokoladeblandingen sammen med flødeskummen indtil moussen er glat og ensartet.
  6. Bland herefter de piskede æggehvider blandingen, og rør igen til moussen er glat og ensartet.
  7. Hæld chokolademoussen op i 6-8 dessertglas. Alt afhængig af glasstørrelse, og hvor store portioner du ønsker.

Får jeg gæster, så kan jeg godt finde på at lave en hindbærcoulis, og toppe chokolademoussen med den. Hindbærernes smagfulde syre matcher chokoladens sødme perfekt.


Tips til chokolademousse

Brug en god mørk chokolade. Du kan eventuelt brug en mørk chokolade med smag, f.eks. appelsin, mint eller lakrids. Du kan naturligvis også tilsætte smag, f.eks. revet appelsinskal eller espresso.

Din mousse kan holde dig 3-4 dage på køl, og du kan faktisk godt fryse chokolademousse og andre mousser. Derfor kan du også sagtens forberede desserten i god tid. Mousse holder sig en måneds tid på frys.

I samme kategori

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere