
Appelsinkage er en god, klassisk kage, som er gået lidt i glemmebogen de senere år. Det vil jeg forsøge at lave om på med denne opskrift på en hjemmelavet appelsinkage med chokoladestykker. Kagen bliver dejlig svampet, og den friske, syrlige appelsinsmag er perfekt sammen med den søde, mørke chokolade.
Kagen er stadig svampet og smager også godt dagen efter – og den kan også nemt fryses ned, så snart den er kølet af.
Prøv også opskriften på chokolademuffins for chokoladeelskere.
Min nemme opskrift på appelsinkage med chokolade:
- 150 g mel
- 140 g rørsukker
- 120 g blødt smør
- 60 g mørk chokolade (gerne med orange)
- 3 æg
- 1-2 økologiske appelsiner (1 dl saft)
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Denne lækre appelsinkage er dejlig nem at gå til. Til dejen skal du blot bruge en god stor skål, og en springform med en diameter på 18 cm til at bage kagen i.
- Pisk smør og sukker til en jævn og luftig masse.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Tilsæt finrevet appelsinskal og -saft. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen og pisk det i blandingen.
- Skær chokoladen i små stykker og bland chokoladestykkerne ind i dejen.
- Fordel dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) og drys med lidt ekstra rørsukker.
- Bag appelsinkagen i en forvarmet ved 175 grader (alm. varme). Bagetiden er ca. 35 minutter*.
- Stik en tandstik eller lignende ned i kagen efter 30-32 minutter. Hvis dejen ikke hænger fast er den allerede bagt færdig.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.
* Hvis kagen begynder at blive lidt mørk under bagningen, så læg et stykke sølvpapir henover springformen.
Tips til appelsinkage med chokoladestykker
Vil du gøre lidt ekstra ud af appelsinkagen, så kan du lave en glasur af flormelis og appelsinsaft. Måske endda tilsætte orange frugtfarve. Du kan også pynte kagen med f.eks. revet chokolade eller Toms Orangegrene.
Appelsinkagen kan også bruges som dessert med en kugle vanilje- eller chokoladeis. Eller begge dele 😉