Kage

Citronmuffins

Det siges, at man skal tage det sure med det søde. Det kan ikke gøres bedre end med denne opskrift på lækre, saftige og bløde citronmuffins. Er du vild med citronkage, eller citronmåne, så vil du elske disse citronmuffins eller skal vi hellere kalde dem citronmånemuffins?

Muffins er gode i mange sammenhænge. Har børnene fødselsdag, så er de perfekte til festen for vennerne eller til at dele ud i klassen. De er også gode som supplement til en flot kage, hvis der kommer gæster. De er dejligt hurtige at bage.

Denne opskrift giver 12 store citronmuffins, hvilket passer perfekt til min muffinsform. Muffinsforme findes i flere størrelser, så opskriften rækker til 12-16 citronmuffins afhængig af størrelsen på dine forme.

Citronmuffins er naturligvis bedst den dag de er bagt, men de holder sig faktisk bløde og saftige 1-2 dage i en tætlukket beholder eller pose. Det er dog meget sjældent de holder så længe her i huset.

Se også opskrifterne på chokolademuffins og bananmuffins med chokoladestykker.


CitronmuffinsNem opskrift på citronmuffins, 12 stk

  • 200 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 4 hele æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 økologisk citron, revet skal
  • 4 spsk citronsaft (samme citron)
  • 1 tsk bagepulver

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk vand, lidt ad gangen

Sådan tilbereder du citronmuffins

  1. Pisk blødt smør og sukker i skål, enten med elpisker eller med piskeriset i en røremaskine. Pisk ved højeste hastighed, så det massen bliver luftig og skummende.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk dejen efter hvert æg.
  3. Tilsæt fintrevet økologisk citronskal og de fire spiseskefulde friskpresset citronsaft, og pisk det godt igennem.
  4. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en anden skål.
  5. Vend nu forsigtigt melblandingen i de piskede æg. Start med halvdelen af melblandingen. Dejen vendes bedst med en dejskraber, og det er vigtigt, at ikke mister for meget af sig luftighed. Gør det samme med resten af melblandingen.
  6. Nu skulle du gerne have en blød, ensartet og luftig dej, som du fordeler i 12-16 muffinsforme. Fyld dem kun cirka trekvart op, da de hæver under bagningen.
  7. Bag dem i ovnen ved 180 grader almindelig ovnvarme. Bagetiden er 22-24 minutter afhængig af din ovn. De er færdige, når de er gyldne på toppen og der ikke hænger dej fast på en tynd træpind eller strikkepind.

Glassuren laver du ved at komme flormelis i en skål, og tilsætte citronsaft og halvdelen af vandet. Rør rundt og tilsæt mere vand, lidt ad gangen, indtil glassuren er tyk, men samtidig flydende. Kom først glassuren på dine muffins, når de er helt kølet af.

Inden glassuren tørrer ind kan du drysse din favoritkrymmel eller små chokoladestykker på.


Tips

Når jeg bager muffins sætter jeg papirforme ned i min store muffinform med plads til 12 muffins. Det giver nogle flotte og ensartede citronmuffins. De færdige muffins kan holde sig bløde og saftige 1-2 dage i en tætlukket beholder eller pose.

I samme kategori

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere