
Hytteost fladbrød med laks
Dette populære hytteostbrød er nemt og hurtigt at trylle frem, og så er der kun 2 ingredienser! Det er perfekt som et alternativ til en sandwich, og kan endda også bruges til en wrap. Her har jeg lavet en sandwich med laks, salat, avocado og en creme fraiche dilddressing. Lækkert.
Hytteostbrødet blev kendt over det meste a verdenen, da det begyndte at gå viralt på de sociale medier, ikke mindst på TikTok. Mest som cottage cheese flatbread, og det passer fint til TikTok, for du kan hurtigt lave det og så swipe videre 😉
Nu tænker du måske, at hytteost og æg ikke kan blive til et brød? Det bliver heller ikke til et traditionelt brød, det minder mere om en tynd omelet, men konsistensen er stærk nok til at rulle som en wrap. Så hytteostbrødet er bestemt et godt alternativ, hvis man ønsker at spare på kulhydraterne og skrue op for proteinerne. Eller et glutenfrit sandwichbrød.
Det færdige hytteost fladbrød kan fyldes med alskens lækkerier. I stedet for laks kan det være lufttørret skinke eller krydret kylling. Det må gerne være noget med en del smag i, da selve “brødet” ikke smager af så meget. Medmindre du vælger at komme lidt ekstra krydderi i dejen, det kan være basilikum, oregano, timian eller måske endda chili flager.
Nem opskrift på hytteost fladbrød (2 pers.)
-
- 2 æg
- 200 g hytteost
- 1 knivspids salt
- Friskkværnet peber
Her er det fyld, jeg valgte at komme i de to sandwich:
-
- Salat, vælg din favoritsalat
- 1 avocado i skiver
- 4 spsk creme fraiche rørt med frisk dild
- 200 gram røget laks
Sådan laver du hytteostbrød
-
- Blend hytteost og æg med salt og peber
- Læg bagepapir i et fad på ca. 22 x 22 cm og fordel dejen jævnt
- Bag ved 180° varmluft i 20 min. til dejen er gylden
- Lad det afkøle og fjern forsigtigt bagepapiret (det kan drille lidt)
- Del fladbrødet i 4 lige store stykker og læg fyldet i
Tips til sandwichen
Hvis du i stedet ønsker at lave en wrap, så læg fyldet på og rul sammen. Herefter skærer du wrappen over på midten. Så har du to smagfulde wraps.