Desserter

Hjemmelavet koldskål – kærnemælkskoldskål

Hvad smager mere af sommer end hjemmelavet koldskål og danske jordbær? Koldskål har i mange generationer været en favorit i mange danske hjem, og den klassiske sommerspise er stadig meget populær.

Her er min bedste opskrift på hjemmelavet koldskål, som jeg elsker at spise med hjemmelavede kammerjunkere og friske danske jordbær. Hvis der skal ske lidt variation, så smager honningristet granola eller andre friske bær også godt på koldskål.

Med denne opskrift bliver koldskålen luftig, smagfuld og på én gang både sød og frisk i smagen. Vaniljekornene er prikken over i’et, og sammen med de danske jordbær og kammerjunkerne er det perfekt til en skøn sommerdag. Koldskål kan man altid spise.

Det er muligt at lave en laktosefri udgave af koldskålen. Du skal blot bruge laktosefri kærnemælk og erstatte tykmælken med laktosefri neutral yoghurt.


Opskrift på koldskål / kærnemælkskoldskål

  • 1 liter kærnemælk
  • 4 dl tykmælk
  • 4 æggeblommer*
  • 4 spsk. sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk økologisk citronsaft

* Hvis du ønsker at bruge pasteuriserede æggeblommer, så er der ofte to i hvert bæger. Så bruger du blot to bægre, det går ikke udover hverken smag eller konsistens.


Fremgangsmåde koldskål

  1. Del vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret.
  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til en luftig æggesnaps.
  3. Pisk herefter tykmælken, kærnemælken og citronsaften godt sammen med æggesnapsen.
  4. Smag koldskålen til med lidt ekstra sukker eller citronsaft, så du rammer lige præcis din favoritsmag.

Server med hjemmelavede kammerjunkere og friske danske jordbær skåret i mindre stykker. Så er det sommer!

Tips til koldskål

Den færdige koldskål kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, men det får den sjældent lov til her i huset. Har den stået en dags tid i køleskabet, så rør den godt rundt inden servering.

I stedet for tykmælk er det også muligt at bruge ymer, neutral yoghurt, græsk yoghurt eller A38.

I samme kategori

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere