
Chokolademuffins med chokoladestykker
Disse lækre chokolademuffins med chokoladestykker er nemme at lave – og er lige sagen for chokoladeelskere.
De har en intens chokoladesmag, er på en gang både luftige og svampede, og så er de en lille smule sprøde på toppen, når de er helt nybagte. Uden tvivl den bedste opskrift på chokolademuffins!
Helt nybagte er de bedst, gerne en anelse lune, men de kan naturligvis også gemmes til dagen efter. Fryses kan de også, og de er ikke så lang tid om at tø på køkkenbordet. Skal de peppes lidt op, så kan du give dem en gang glassur eller din favoritfrosting.
Opskriften giver 12 store chokolademuffins med chokoladestykker, hvilket passer perfekt til min muffinsform. Muffinsforme findes i flere størrelser, så denne opskrift rækker til 12-16 chokolademuffins afhængig af størrelsen.
Hvis chokoladesmagen skal være knapt så intens, så er det bare at reducere mængden af hakket mørk chokolade eller helt undlade den. Du kan jo f.eks. komme hakket Daim på toppen i stedet, det smager også fantastisk.
Prøv også opskriften på lækre hjemmelavede hindbærsnitter.
Nem opskrift på chokolademuffins
- 250 g hvedemel
- 250 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 100 g smør – smeltet
- 1½ dl mælk
- 1½ dl yoghurt natural
- 1 æg
- 2½ tsk bagepulver
- Et nip salt
- 125 g mørk chokolade (ca. 55-70% kakaoindhold)
Fremgangsmåde
- Bland hvedemel, kakaopulver, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
- Rør mælk, yoghurt og æg sammen i en anden skål.
- Hæld mælke-blandingen op i skålen med den tørre blanding, og rør dejen sammen med en ske. Tilsæt det smeltede smør og rør videre.
- Når blandingen er nogenlunde ensartet vendes ca. 75 gram af den grofthakkede chokolade i dejen.
- Fordel dejen i de 16 muffinsforme. Afhængig af størrelsen på dine muffinsforme kan der være dej til færre eller flere. Formene skal fyldes ca. trekvart op.
- Drys resten af den grovhakkede chokolade på toppen af dine muffins.
- Bag dem i en varmluftsovn ved 180 grader i 18-20 minutter. Prik i dem med et bambus grillspyd, kødnål eller lignende, og hvis der ikke hænger noget dej ved er de færdige.
- Sæt de lækre muffins til afkøling på en bagerist.
Tips til de bedste chokolademuffins med chokoladestykker
Når jeg bager muffins sætter jeg papirforme ned i min store muffinform. Det synes jeg giver mere stabilitet og de flotteste chokolademuffins.
Det er nemt at variere både pynt og fyld. Du kan f.eks. komme grofthakkede valnødder eller hasselnødder i dejen eller en most banan. Chokolade og banan smager utroligt godt sammen. Mulighederne er mange, kun fantasien sætter grænser.