
Quiche lorraine
Quiche lorraine er en lækker bacontærte fra det franske køkken, og denne opskrift giver den bedste quiche lorraine med masser af gode ingredienser. Samtidig er den utrolig let at lave.
Tærten er en ægte fransk klassiker, der som navnet antyder har sin oprindelse i den franske region Lorraine. Den kan spores helt tilbage til det 16. århundrede, men først i midten af det 20. århundrede blev den udbredt til hele Frankrig, og derfra til resten af verden.
Quiche lorraine kan bruges i mange sammenhænge, det kan være til brunch, frokost eller aftensmad. Skal du anrette en buffet, så bliver bacontærten helt sikkert populær blandt gæsterne. Får du er rest tilovers, så smager kold quiche lorraine også godt dagen efter.
Min opskrift på quiche lorraine er med et hakket rødløg. Oprindeligt er retten uden løg, men jeg synes det passer godt til. Det kan sagtens udelades.
Se også: Skal der en fransk dessert til? Så prøv en fantastisk crème brûlée.
Nem opskrift på quiche lorraine tærte
- 1 stk. færdiglavet tærtedej
- 200 gram bacon i tern
- 1 rødløg i tern
- 5 æg
- 3 dl madlavningsfløde
- 150 gram revet os (f.eks. Emmentaler)
- 1 tsk friskhakket timian
- 1 knivspids friskrevet muskatnød
- ½ tsk salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Smør et tærtefad med fedtstof. Læg tærtedejen i og skær overskydende dej af på kanten.
- Prik bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i 8-10 minutter ved 180 grader almindelig ovnvarme.
- Tag bunden ud af ovnen, og lad den blive i tærteformen.
- Steg baconternene på en pande, til de er gyldne. Tag dem af panden og læg dem på en tallerken med køkkenrulle, så overskydende baconfedt opsuges.
- Steg rødløgene på samme pande til de begynder at blive bløde og tage en lille smule farve. Læg også de stegte løg på en tallerken med køkkenrulle.
- Rør æg, madlavningsfløde, timian, muskatnød, salt og friskkværnet peber godt sammen. Tilsæt den revede ost, og rør den ind i blandingen. Du kan eventuelt gemme lidt af osten til at strø udover toppen af tærten.
- Fordel bacon og løg på den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over.
- Bag tærten ved 180 grader almindelig ovnvarme i ca. 35 min til den er gylden.
Tips til quiche lorraine
I denne opskrift anvender jeg en færdig tærtedej. Du kan naturligvis lave tærtedejen selv, men det er så dejligt nemt med den færdige dej, og det er svært at smage forskellen.
Hvis du vil pynte med lidt grønt, så passer det fint med lidt hakket purløg på toppen af den færdigbagte quiche lorraine. Velbekomme.