
Hindbærsnitter
Klassiske hindbærsnitter består af sprøde mørdejsbunde, der er lagt sammen med en god hindbærmarmelade og er pyntet med glasur på toppen. Typisk er pynten farverigt krymmel eller frysetørrede hindbær.
Hindbærsnitter er overraskende nemme at lave, og så er de enormt populære hos både børn og voksne. Hindbærsnitternes klassiske form er rektangler på ca. 10 x 6 cm, måske lidt større, men de kan også laves trekantede eller runde. Til børnefødselsdage er det endda muligt at bage en kagemand af hindbærsnitter.
Her tager vi udgangspunkt i de klassiske rektangulære hindbærsnitter. De er gode fra bageren, men de smager endnu bedre, når de er hjemmebagt efter en god opskrift.
Tip: Se opskrift på brunsviger – en anden dansk klassiker.
Min opskrift på klassiske hindbærsnitter:
- 200 g smør
- 300 g hvedemel
- 25 g mandelmel (se tips nedenfor)
- 100 g flormelis
- 1½ tsk vaniljesukker
- 1 æg (højest str. L)
Fyld, glassur og pynt:
- 200-250 g hindbærmarmelade
- 125 g flormelis til glassur
- Frysetørret hindbær eller farverigt Tivoli krymmel
Fremgangsmåde
- Rør hvedemel, mandelmel, flormelis og vaniljesukker godt sammen.
- Skær det kolde smør i mindre stykker og ælt det ind i melblandingen. Massen æltes til den er grov, men nogenlunde ensartet.
- Tilsæt ægget og ælt videre indtil dejen samles til en ensartet konsistens.
- Sæt dejen i køleskab i 30-45 minutter.
- Del dejen i to portioner, og rul først den ene portion ud på et ark bagepapir. Hver portion skal måle ca. 20 x 30 cm og være ca. 3 mm tyk.
- Træk bagepapiret over på en bageplade, og bag i en forvarmet ovn i cirka 10-12 minutter ved 190 grader. Dejen skal blive gylden og let lysebrun i kanterne.
- Gentag punkt 5 og 6 med den anden portion af dejen.
- Lad de bagte bunde køle af.
Smør hindbærmarmelade på den ene af de bagte bunde, og læg den anden halvdel over. Smør glassur på toppen, og pynt bagefter med enten frysetørret hindbær eller krymmel. Skær nu kagen ud i 10-12 stykker, så de er 10 cm lange og 5-6 cm brede.
Tips til hindbærsnitter
- Hvis du ikke allerede har mandelmel i skabet, så er det langt billigere at lave denne lille portion selv. Kog mandlerne i ca. 2 minutter og smut skindet af. Herefter skal de tørre og kan så blendes til mandelmel med en stavblander eller mini-hakker.