Desserter

Chokolade fondant

Chokolade fondant er en utrolig lækker dessert, der stammer fra det franske køkken, hvor den hedder chocolat au fondant. I al sin enkelthed er chokolade fondant en chokoladekage med en flydende midte af chokolade.

En dessert, som med sikkerhed vil vække begejstring hos gæsterne, uanset alder. Kan med fordel serveres med en kugle god vaniljeis, og eventuelt nogle friske bær (blåbær, hindbær) for at give sødmen lidt modspil. Så bliver det altså ikke meget bedre!


Opskrift på chokoladefondant til 4 personer

  • 100 gram mørk chokolade med 70% kakaoindhold
  • 100 gram smør
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
  • 50 gram hvedemel
  • Kornene af 1/2 vaniljestang
  • Flormelis til drys

Til bagningen kan du anvende ramekiner, mini-souffléforme eller kageringe i størrelsen 7-8 cm.


Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  2. Hak chokoladen fint, og smelt den med smør og sukker i en skål over et vandbad. Blandingen skal kun lige netop smelte, og må ikke blive for varm.
  3. Pisk æg og sukker til en luftig masse, og vend chokolade/smørblandingen heri.
  4. Sigt melet ned i blandingen, og rør godt rundt.
  5. Smør formene med lidt smør og fyld dem ca. tre fjerdedele op med chokoladeblandingen.
  6. Stil de fyldte forme i fryseren i 1 time. Alternativt kan de også stå i køleskabet nogle timer.
  7. Bag de kolde chokolade fondant i ca. 10 minutter. Husk at midten af kagen skal være flydende.

Tag de færdigbagte chokolade fondant ud af formen og sigt lidt flormelis henover. Server gerne med en kugle god vaniljeis og eventuelt nogle få hindbær eller blåbær. Server straks, så kagerne er varme ved servering, og den flydende chokolade kan løbe ud af kagen, så snart kagegaflen sættes i den.

Tips til chokolade fondant

Det vanskelige ved chokoladefondant er, hvor lang tid de skal have i lige præcis din ovn. Så prøv det gerne af inden du skal servere de lækre chokoladedesserter for gæster. Så bliver du også ekstra populær hos familien.

Se også: Opskrift på lækre créme brûlée.

I samme kategori

Back to top button

Dette website bruger cookies. Ved at fortsætte accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere